Returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis – av dessa material bygger vi en designmöbel för offentliga toaletter

Returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis – av dessa material bygger vi en designmöbel för offentliga toaletter

På Nordbyggmässan i Stockholm den 26–29/4 2022 visade vi för första gången upp Novosans produktnyhet, handfatskommoden Mix&Match. Novosan är ett företag som specialiserar sig på ansvarsfulla och ekologiskt hållbara produkter för offentliga toalettutrymmen. Vår handfatskommod Mix&Match är utvecklad för offentliga toaletter – för att tåla hårt bruk men också för att stå ut till sin fördel tack vare sin miljövänlighet och sin framstående design.

En kombination av innovativa material

Mix&Match överraskar med sin kombination av nya och innovativa material. Stommen i kommoden tillverkas av kompositmaterialet PaperStone®, som består av 100 % certifierat returpapper och återvunnen kartong. Materialet är ekologiskt, framtidsinriktat och tekniskt och estetiskt slitagetåligt – ett perfekt materialval för offentliga utrymmen tack vare alla sina goda egenskaper.

Till en fristående kommod kan du välja bland de många kulöralternativen som handfatet Woodio Unit80 erbjuder. Unit80 tillverkas av det 100 % vattentåliga materialet Woodio® – en innovativ kombination av massivt trä och harts.

Till en serie av flera kommoder i rad blir den perfekta lösningen en helt fogfri och måttanpassad handfatsbänkskiva i kompositmaterialet Durat, som tillverkas av återvunnen plast. Durat står emot hårt slitage, kemikalier och fukt och ytan kan vid behov fräschas upp genom en lätt slipning.

Ekologiska material i kombination med läckra färger inspirerar till gröna val

I offentliga toalettutrymmen har detaljerna och materialen en stor betydelse för helhetsintrycket och kundnöjdheten – toalettbesöket är ett av de viktigaste intrycken som stannar kvar hos besökaren.

“På Novosan skapar vi förstklassiga toaupplevelser som förändrar folks uppfattning om offentliga toaletter och ökar uppskattningen av dem. Vid planeringen och uppbyggnaden satsar vi i ännu högre grad på lösningar som sparar vatten och energi och som är skonsamma mot naturen, utan att glömma designen – Mix&Match har utvecklats för just dessa ändamål.” Sanna Lahtivesi, projektförsäljare, Novosan Oy/Ab.

Finsk kvalitet, naturmaterial och möjligheten att välja bland snygga färgkombinationer och handfatsalternativ

Alla material som ingår i handfatskommoden Mix&Match är miljövänliga och hållbara, och de passar utmärkt i offentliga toalettutrymmen. De bildar ett komplett produktpaket för ett företag som vill satsa på miljön och på kundernas trivsel men samtidigt också minska miljöbelastningen.

“För oss på Novosan är det viktigt att ligga med i utvecklingens framkant – och kanske lite före alla andra i branschen. Vår Mix&Match-kommod anpassar sig efter utrymme som utrymme”, konstaterar Hanno Airas, vd för Novosan Oy/Ab.

Bläddra i Mix&Match-katalogen här

Stort tack till alla som besökte oss på Nordbygg 2022!

Nordbygg hör till de största mässorna i Europa inom bygg- och fastighetsbranschen och är en dynamisk mötesplats för branschfolk. Den lockar närmare 48 000 besökare om året. Genom vår planering och erfarenhet vill vi bidra med inspiration och idéer till offentliga toalettutrymmen. Utöver miljövänliga och certifierade produkter innehåller vårt sortiment även innovativ och vattenbesparande toalettinredning.

Nyckelord