Tillgänglighet, hygien, ergonomi

Novosan Timkid-skötbord, skötbordshiss, Hiiwi

Skötbordet Novosan Timkid med lyftanordningen Hiiwi, automatblandaren Conti+ ultra EXPERT samt färdiga byggelement för toalettutrymmen är alla exempel på produkter som passar utmärkt på förskolor, sjukhus, läkarmottagningar och andra typer av vårdinrättningar där hygien, säkerhet och kvalitet är särskilt viktigt.

Kvalitets- och säkerhetstestade skötbord med lyftanordning

Timkid är en serie användarvänliga, väggfasta skötbord med hög kvalitet. Skötbordets 20 cm höga kanter skapar en trygg arbetsmiljö. Locket är enkelt att fälla ner, även med en hand, men det kan inte ramla ner plötsligt av sig självt eftersom gångjärnen är försedda med en broms som gör att det öppnas kontrollerat. Timkid-skötborden är TÜV-testade och GS-certifierade i Tyskland (en säkerhets- och kvalitetstestning). Skötborden uppfyller även säkerhetsstandarden DIN EN 12221-1:2013–08. Skötbordens utbytbara skötunderlägg i PU-läder avvisar effektivt fett och oljor och innehåller ingen PVC.

Lyftanordningen Hiiwi är avsedd att användas tillsammans med Timkid-skötborden. Hiiwi förbättrar ergonomin och säkerheten i arbetet och fungerar steglöst med hjälp av en fjärrkontroll. Den CE-märkta lyftanordningen passar även utmärkt på en handikapptoalett.

Novosan Conti-blandare

Automatblandaren Conti+ ultra EXPERT – när hygienkraven är extra höga

Den topphygieniska och intelligenta blandaren Conti+ ultra tillverkas av bakterieavvisande material. EXPERT-modellen är utvecklad särskilt för sjukhusbruk och har en funktion där man kan programmera in längden på handtvätten – på displayen räknas tiden ner för hur länge användaren ska tvätta händerna. Blandarens LCD-display visar också vattentemperaturen och hur länge vattenflödet pågått. Utrustad med ett laminärmunstycke ger blandaren ett extra hygieniskt vattenflöde. Blandaren har en automatisk hygiensköljningsfunktion som när den aktiveras sköljer igenom blandaren och motverkar ansamling av smuts och avlagringar. Blandaren är dessutom mycket lätt att underhålla – tekniken och maskineriet sitter på blandarens ovansida under en öppningsbar kåpa.

Novosan Prevista Dry -innerväggssystem.

Färdiga byggelement för nybyggnation och renovering av toalettutrymmen

Väggkonstruktionssystem har varit en europeisk trend inom toalettbyggnad redan länge men på den svenska marknaden har dessa lösningar låtit vänta på sig i flera år. Nu ser det ut som om man även i Sverige börjar gå över till att bygga med hjälp av denna typ av elementsystem i kombination med väggmonterat toalettmöblemang.

Vi tillämpar vårt kunnande inom offentliga toaletter och lanserar nu Novosans monteringsklara toalettbyggnadselement på marknaden. Byggelementen passar både för nybyggnation och renovering. Elementen går snabbt att installera på byggarbetsplatsen eftersom inga ytterligare stomkonstruktioner behöver byggas och spolsystem och handfatshållare sitter på ett monteringsfärdigt rack. Elementen går att beställa i både standardstorlekar och i måttbeställda, platsanpassade storlekar.

Fördelar med byggelementen:

  • Snabbar upp byggandet betydligt
  • Stålramen gör dem mycket hållbara
  • Kan anpassas efter plats, utrustning och dimensioner
  • All inredning kan tas i beaktande vid planeringen av elementens konstruktion
  • Erbjuder ett stort antal möjligheter vid konstruktion av handikappanpassade toaletter och badrum
  • Nyhet: Elementen kan kompletteras med individuellt höjdjusterbara ställningar för toalettstolar och handfat

Novosan är experter på offentliga sanitetsutrymmen och skötrum. Utöver skötbord förser vi dig med allt annat som behövs – från höjdjusterbara toalettstolar till handfat och från spegelskåp till akustiska barnmöbler.

Ta kontakt – vi hjälper gärna till!

Nyckelord