Conti+ ultra – en beröringsfri blandare som sparar vatten och sänker underhållskostnaderna

Blandaren Conti+ ultra – en föregångare när det gäller underhåll och hygien

Se videoklippet om hur du servar en Conti+ ultra-blandare.

Lättskött, modulär och hygienisk

Conti+ ultra är en blandare som utmanar andra beröringsfria blandare med sin lättskötthet och hygien. Med sin strömlinjeformade design passar denna blandare alla typer av användningsområden – från köpcentrum till lokaler med extra höga hygienkrav, såsom till exempel sjukhus. Det är inte för inte som denna blandare kallas intelligent! Conti+ ultra sparar upp till 70 % vatten och energi! 


Tekniken och maskineriet sitter lättåtkomligt på ovansidan, under ett öppningsbart lock. 

Att serva en Conti+ ultra-blandare går på ett ögonblick. Allt underhåll sköts från ovansidan, så blandaren behöver inte tas loss från handfatet eller bänkskivan. Dessutom krävs bara ett enda verktyg. För att stänga av vattnet vrider du bara på blandarens ventilmodul (TwistStop). Snabbt och enkelt! Du slipper vänta på VVS-installatören och undviker långa driftavbrott – för underhållet behövs ingen rörmokare.

Den modulära konstruktionen gör blandaren extra anpassningsbar. Du kan välja komponenter till blandaren utifrån platsens behov: höjd, färg, munstycke och energikälla. De olika munstyckena (bubbel, spray och laminärt) ger olika typer av vattenflöden att välja mellan.

En beröringsfri blandare behöver alltid ha en strömkälla för att fungera och Conti+ ultra erbjuder flera olika alternativ. En Conti+ ultra-blandare kan drivas via elnätet eller med ett batteri. Dessutom finns flera miljömässigt hållbara alternativ: fotoelektriska celler (solceller) eller en turbin, som ger stöd vid drift via elnätet. Kombinerar du dessa extra strömkällor med batteridrift, förlänger du batteriets livslängd rejält. En kombination av batteri + solceller eller batteri + turbin ökar batteritiden till upp till 8 år.

Minska varmvattenförbrukningen i dina toalettutrymmen – blandaren Conti+ ultra går att låsa vid önskad temperatur

I spetsen av Conti+ ultra-blandarens utkast sitter en elektronisk givare. Vattnet rinner från blandaren ner i händerna och handfatet på ett naturligt sätt. Vattenflödet slutar automatiskt – det går inte att glömma att stänga av kranen. Med hjälp av den lilla spaken som sitter på själva blandarkroppen kan du ställa in den önskade temperaturen. Spaken går att montera loss om du vill låsa temperaturen vid ett visst värde på till exempel en offentlig toalett. 

Den topphygieniska och intelligenta blandaren Conti+ ultra tillverkas av bakterieavvisande material. Expert-modellen, som passar bra på sjukhus, går att programmera med hur länge användaren bör tvätta händerna. Blandarens display visar t.ex. kirurgen hur länge handtvätten pågått. På LCD-displayen visas också vattentemperaturen. De olika munstyckena används för att skapa rätt typ av vattenflöde. Laminärmunstycket anses ha ett extra hygieniskt flöde, eftersom väldigt lite luft och därmed även bakterier från luften blandas in i vattnet. Blandaren har också en automatisk hygiensköljningsfunktion som kan aktiveras vid behov – blandaren spolar då rent sig själv och förhindrar därmed smuts och avlagringar från att ansamlas.


Blandaren har utvecklats för att klara tuffa miljöer med risk för vandalism. Alla vattenreglerande delar sitter integrerade inuti blandaren.

Se vårt Conti+ ultra-sortiment!

Bläddra i vår Conti+ ultra-broschyr!

Vi föredrar miljövänliga produkter och satsar på hållbara lösningar i alla val vi gör. Denna beröringsfria blandare är ett lättanvänt, tillgängligt, tryggt och hygieniskt alternativ för alla typer av fastigheter. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om blandaren Conti+ ultra.

Nyckelordautomaattihana, beröringsfri kran, designblandare, handfatsblandare, intelligent blandare, laminaarisuutin, modulär blandare, poresuutin, sanitetsutrymmen, spraysuutin, veden säästö, vesikaluste