Med en Urimat-urinoar sparar du i genomsnitt
100 000 liter rent dricksvatten

Produktinformation

 • Prisvärd och ekologisk

  Spara miljön och dina pengar. Inköpsprismässigt är Urimat-urinoarerna billigare än traditionella, vattenspolande modeller. Urimat-urinoarerna bidrar dock med besparingar under hela sin livscykel.
  En Urimat sparar i genomsnitt 100 000 liter dricksvatten om året. Städningens lätthet bidrar med städtekniska besparingar. Då vattenspolningen rationaliseras bort, bildas inga kristallstrukturer i avloppet. Det i sig bidrar med omfattande besparingar i underhållskostnader. Urinoarens installation är mycket enkel. Urimat-urinoarerna återbetalar sig på ca ett år och är hållbara i bruk. Polykarbonatmodellerna kan även återvinnas.
 • Hygienisk och luktfri

  De beröringsfria Urimat-urinoarerna är väldigt användarvänliga och hygieniska.
  Tack vare sin hala yta är Urimat-urinoarerna väldigt enkla att hålla rena med en mjuk duk. Ingen borste behövs, vilket gör att inget stänkande förekommer vid städningen. Det skonar både städaren och omgivningen.
  Urinoarens strömlinjeformade design samlar upp vätskan och leder den snabbt genom den tätt tillslutna odörfällan MB Active trap, som fungerar med gravitationens kraft, till avloppet. Den lufttäta odörfällan garanterar att avloppslukten inte kan sprida sig i sanitetsutrymmet.
  Urimat-urinoarerna är mycket användarvänliga tack vare sin lukt- och stänkfrihet.
 • Hållbar och tvättbar

  Vid tillverningen av Urimat-urinoarerna används polykarbonat samt högklassigt sanitetsporslin. Som material är polykarbonat både slagtåligt och lätt att hålla rent. Klotter avlägsnas enkelt med t ex ett suddgummi – alltså utan att grova tvättmedel behövs.
 • Patenterad teknik

  Urimat-urinoarernas odörfälla MB Active Trap bygger på gravitationen och på mikrobiologi. Systemet är helt unikt och såklart patenterat.
  Odörfällans vertikala filmteknik släpper igenom vätskan, och efter det formar den en lufttät förslutning som gör att avloppslukten inte kan spridas till sanitetsutrymmet. Odörfällans funktion påverkas inte heller av tryckförändringar i avloppet.
  Den mikrobiologiska sanitetsstenen (MB Active Cube), som ingår i odörfällan, förbättrar systemets hygien. MB Active Cube innehåller bakteriestammar som använder organisk smuts som näring då de sakta löses upp. Samtidigt skyddar de avloppet och toalettinredningen.
  Överdelen av MB Active Trap bygger på en trekanalig teknik, som leder vätskan och optimerar odörfällans livslängd.
  Under sanitetsstenen finns en röd bottenplatta, en så kallad livslängdsindikator. Då stenen har nötts bort och den röda indikatorn syns, bör odörfällan bytas ut.
  Tack vare den patenterade odörfällan MB Active Trap är produkternas skötsel och underhåll enkelt och problemfritt.
 • Ett brett urval

  Urimat-urinoarerna delas in i tre olika produktserier. Den strömlinjeformade Ecoline- och den till storleken mindre Compactline-serien tillverkas båda av polykarbonat. Ceramic-seriens urinoarer är keramiska.
  Färgvalen utgörs av sanitetsvitt samt helsvart.
  Tack vare vårt breda produkturval kan vi betjäna våra kunder inom alla olika områden.
  Våra experter hjälper dig välja rätt produkt till varje utrymme.
 • Marknadsför till män - extrainkomster genom reklam

  Till Urimat-seriens polykarbonatbaserade urinoarer finns en integrerad display, som kan visa stillbilder eller videoklipp i marknadsföringssyfte.
  Ett reklamklipp som visas på ett udda ställe fastnar lättare i minnet. En smartare och mer funktionell marknadsföringskanal riktad till män är svår att hitta.
  Vi planerar och producerar de reklamkampanjer du behöver till dina Urimat-urinoarer.

100 000

En Urimat-urinoar kan spara 100 000 liter dricksvatten per år.

175 gram

Minskad vattenförbrukning ger minskade koldioxidutsläpp med 175 gram per kubikmeter vatten.

90 %

90 % av kunderna minns ett meddelande som visas på en Urimat-display.